37 yıllık üretim serüvenimizde özünden ayrılmayan geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz enfes pastane lezzetlerini gelecek nesillere aktarmak öncelikli hedefimiz oldu. Küçük bir pastane dükkanından, 10’un üzerinde şube ve satış noktasına ulaşan Er Edem Pastaneleri ilk günkü lezzetinden ve kalitesinden asla taviz vermeden yoluna devam etmektedir.
Çünkü içinde lezzet var, ustalık var...
Hikayesi
1985
Lezzet yolculuğunda ilk adım...
Konya’nın Ereğli ilçesinde dönemin bir pastanesinden iş teklifi alarak buraya gelen Abdi Kekeç, büyük bir özen, titizlik ve ustalıkla yapmış olduğu tatlı ve dondurma ile Ereğli’nin ihtiyacına cevap vermiştir. İki yıl dönemin pastanesinde çalışmaya devam ettikten sonra kendi işini kurmak için ilk adımını atmıştır.
1987
Er Edem'in doğuşu...
“ER EDEM PASTANESİ’’ adı altında kendi iş yerini açan Abdi Kekeç, sadece yaz ayları boyunca Ereğli’de dondurma yaparak satmış, kış aylarında ise yine Türkiye’nin farklı bölgelerine ustalık yapmak için gitmiştir. Dört yıl boyunca bu şekilde devam eden iş durumunu 1991 yılında sürekli Ereğli’de kalmak üzere değiştirmek için girişimlerine hız vermiştir.
1992
İlk ortaklık...
Sürekli olarak Ereğli’de hizmet verme durumunu hayata geçiren Abdi Kekeç yanına kardeşi Bekir Kekeç’i de alarak daha iyi ve sürekli hizmet verebilmek adına ilk ortaklığına adım atmıştır.
2000
İlk şubenin açılışı
Sekiz yıl boyunca Ereğli’ye hizmet veren kardeşler, iş ağını daha da genişleterek 2000 yılında ilk şubelerini açmışlardır.
2003
Yeni fabrikanın temelleri
İş kapasitesini genişleten ER EDEM PASTANESİ mevcut üretim yerinin yetersiz kalmasından dolayı 2003 yılında bugün halen aktif olarak kullanılan fabrikalarının temelini atmışlardır. Genel toplamda 4000 metrekare alana sahip fabrika alanımızın 250 metrekaresi günlük 5 ton üretim kapasitesine sahip olan dondurma üretim alanına aittir. 300 metrekare ise dondurmalarımızı muhafaza edecek soğuk hava depolarına aittir
2014
Sütler çiftlikten...
Fabrikaya olan uzaklığı 10 km olan Beyköy’e 2014 yılında Er Edem kendisine ait keçi çiftliğini kurmuştur. Er Edem olarak, üretmiş olduğumuz Kahramanmaraş Dondurması’nın temel yapı taşlarından bir tanesi olan keçi sütünü buradan temin etmektedir.
2019
Büyümeye devam...
İş hacmini büyüten ER EDEM PASTANESİ taleplere daha iyi cevap verebilmek adına yılında Ereğli’ye 3. Şubelerini açmış ardından geçen iki yıl sonra ise 2006 yılında 4. Şubesini açmıştır. ER EDEM PASTANESİ bugün itibariyle dokuzu Ereğli’de, biri Karapınar’da olmak üzere toplam 10 şubesi ile siz değerli müşterilerimizin taleplerini karşılamak için hizmet vermektedir.